2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A C&A is közzétette fentarthatósági jelentését

Egyre több vállalat veszi komolyan a karbonlábnyoma csökkentésének fontosságát. Most egy ruhaipari szereplő, a C&A adta közre a 2019-es jelentését, melyből kiderül, hogy 2019-ben 29%-kal csökkentették a cég működése során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.

A jelentés szerint többek között a fenntarthatóbb pamut- és cellulózszálak beszerzésével 2019-ben 116 000 metrikus tonna szén-dioxidot és 1,1 milliárd köbméter vizet takarítottak meg, csökkentve ezzel a szén- és vízlábnyomukat.

A tavalyi évre nézve a 20 százalékos cél helyett a C&A a kiskereskedelmi üzleteiben, a logisztikai központokban és az irodákban összesen 29 százalékkal csökkentette a szén-dioxid kibocsátását.

A vízfelhasználás 33%-os csökkentése meghaladta a 2025-ös célt, mely 10% volt.

„Fenntarthatósági törekvéseink a leggyakrabban használt anyagunkkal, vagyis a fenntarthatóbb pamut használatával indult, majd 2019-re az általunk beszerzett alapanyagok majdnem kétharmada fenntarthatóbb volt” – mondja Aleix Busquets Gonzalez, a C&A fenntarthatósági vezetője. A vállalat később egy 100%-ban megújuló erőforrásokból készült, teljes egészében újrahasznosítható farmerszövettel is előállt.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam