2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Innovatív csomagolásokkal csökkentette kibocsátását a Lucart

A vállalat 15. Fenntarthatósági jelentése szerint két nagy projektet valósítottak meg tavaly: újrahasznosított papírból készült új csomagolóanyagot fejlesztettek, illetve egy gázturbinát is telepítettek.

A Porcariban található üzemükben, újrahasznosított papírból készült új csomagolóanyagot rugalmas csomagolópapír felhasználásával fejlesztették ki a Grazie Natural és az Eco Natural termékcsoportok termékeihez. 

Ennek, illetve a gázüzemű turbina munkába állásának köszönhetően fenntarthatósági jelentésükben a következő eredményeket könyvelhették el:

  • a szén-dioxid és a nitrogén-oxid kibocsátása 6,8, illetve 16,9%-kal csökkent 2014-hez képest;
  • a gyártott papír minden egyes tonnájára vonatkozó hulladék mennyisége 13,8%-kal csökkent 2014-hez képest;
  •  a víz- és energiaforrások felhasználása javult, ezen belül a vízfogyasztás 13,3%-kal csökkent 2013-hoz képest, míg az energiafogyasztás 8,1%-kal lett kevesebb 2014-hez képest;
  •  az újrahasznosított papír arányának felhasználása nőtt, amely elérte a vegyes termelés 55%-át, és 2%-os növekedést mutat 2018-hoz képest;
  •  a termelésből származó hulladékok kezelése ugyancsak javult, 62%-át a körkörös gazdasági szemlélet jegyében újra felhasználták.

A Lucart az új technológiákba történő beruházásoknak köszönhetően két fontos elismerésben részesült 2019-ben. A European Cleaning and Hygiene Awards a Municipal Material Cycle® projektet „a professzionális takarító ágazat profiljának javítását célzó legjobb kezdeményezésként” ítélte meg. A Coop Italia pedig a Coop for Future kitüntetéssel jutalmazta a vállalatot a környezetvédelem iránti elkötelezettségéért.

2020-ban a Lucart 10 millió eurót különített el egy új kogeneratív turbina telepítésére Porcariba, mely kiegészíti a csoport energiamegújítási tervét. Továbbá rövidesen új fenntartható csomagolási irányelveket tesznek közzé, amelyek hozzájárulnak a 100%-ban újrahasznosítható vagy komposztálható csomagolóanyagok megvalósításának 2025-ig történő eléréséhez.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos A dinók hosszú farka mégsem csak a fejük súlyát volt hivatott ellensúlyozni A világ legnagyobb élőnövény-gyűjteménye a londoni Kew Gardensben van
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam