2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Apró lépésekkel tesz a Danone az éhezés ellen

Az október 16-i élelmezési világnap alkalmából életre hívott Nagy Danone Kihívás során a vállalat munkatársai több mint 13 ezer apró lépést tettek meg együtt a tudatosabb táplálkozás és a fenntarthatóbb jövő felé, a Danone pedig ezeket a kollégák által regisztrált egyéni vállalásokat adományokra váltotta.

Egy autómentes reggel, egy friss, szezonális gyümölcs ebéd után, egy húsmentes vacsora és ételrendelés helyett home office konyha – a többi között ilyen apró vállalásokkal tehetünk sokat a saját egészségünk és a fenntarthatóbb jövőnk érdekében. Ezekre az elemekre épült a Danone idén ősszel indult „Lépjük meg együtt”, munkatársak aktív bevonását célzó belső programja.

A kampány három szakaszban és hét átfogó témában edukálta, inspirálta, mozgósította a vállalat összes magyarországi munkatársát.

A munkatársak közvetlenül a téma hazai szakértőitől kaptak tippeket és tanácsokat az apró lépések megtételéhez, a kihívás végső célja pedig egy fenntarthatóbb jövőn és a saját egészségükön túl a rászoruló családok megsegítése volt.

A programhoz kapcsolódóan a Danone 13 818 darab terméket tartalmazó élelmiszercsomagokat juttatott el  a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével a nélkülöző családok számára. 

Buzási Dániel, a Danone Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója szerint a „Lépjük meg együtt!” kezdeményezés népszerűsége egyértelműen mutatja, hogy egy közös, nemes cél érdekében hajlandóak vagyunk változtatni a szokásainkon: „A Danone Magyarország már több mint 20 éve elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Idén a megváltozott körülmények ellenére és a vírushelyzethez alkalmazkodva folytattuk CSR-tevékenységünket és a belső szemléletformálást az egészségünk, a bolygónk és a fenntartható jövő érdekében. ”

Neked ajánljuk
A jegybank tovább dolgozik a „zöld” pénzügyi rendszer kiépüléséért Már 100 milliárdnál járnak a vállalati zöldhitelek A világon minden percben 11 ember hal éhen Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam