2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság ügyére fogékony befektetőkre is gondol a Budapest Alapkezelő

A globális megatrendekre reflektáló NEXT alapcsaládjának új tagját indította el októberben a Budapest Alapkezelő – Budapest NEXT Fenntartható Környezet Alap néven.

Az újonnan indult alap az alapcsalád két korábbi tagját, a demográfiai változásokra és a technológiai szektorra építő alapokat követi, és a környezettudatosság megatrendjére épít. 

Az alap olyan vállalatokba fektet, amelyek mindennapi működésük során kiemelt figyelmet szentelnek a környezetvédelemnek, elkötelezettek a globális ökológiai egyensúly fenntartásában.

A részvénybefektetések kiválasztásánál az alap kezelői kiemelt hangsúlyt fektetnek a környezeti faktorra, így olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint a károsanyag-kibocsátás, az alternatív energiahordozók felhasználása, a víz- és hulladékgazdálkodás, a nyersanyagforrások fenntartható kezelése és a klímaváltozás mérséklése.

Az ügyfelek körében a jegyzés során rendkívül élénk volt az érdeklődés az új befektetési lehetőség iránt, az indulás óta ma már 1,6 milliárd forintot kezelnek az alapban.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon a fenntarthatósági célok megvalósítása nincs-e negatív hatással ezen cégek üzleti eredményességére, profitabilitására, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez egyáltalán nincs így. Számos példa bizonyítja, hogy az említett kritériumok alapján éllovas cégek más üzleti szempontok szerint is átlagon felüliek, sikeresebbek, és ez rendszerint a jobb teljesítményükben is tükröződik – mondta el Kovács Ildikó elnök-vezérigazgató.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: bankarmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam