2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megjelent az újrahasznosított mobil második generációja

A Teracube nevű startup másodjára ad ki olyan készüléket, amellyel elsősorban a bolygónak igyekeznek jót tenni: a telefon ugyanis – sok egyéb környezetbarát tulajdonsága mellett – újrahasznosított anyagokból készült, a dobozában lévő tok pedig biológiailag lebomló anyagokból van.

A Teracube egyszer már elkészített egy zöldmobilt, az pedig annyira bejött a fogyasztóknak, hogy most előálltak egy erősebb, de ugyanúgy környezetbarát változattal – írja a hvg.hu.

Az újrahasznosított alapanyagokból készülő telefonhoz nem jár felesleges adatkábel, de még töltőfej sem, amellyel a világban egyre nagyobb gondot okozó elektronikai hulladékot igyekeznek csökkenteni. Ehelyett USB-C aljazatot kapott, amely a piacon lévő eszközök szinte mindegyikével kompatibilis.

A Teracube 2e másik előnye a hosszú, 4 éves garancia, amely szintén a fenntarthatóságot célozza: a gyártó ezzel igyekszik elejét venni annak, hogy a fogyasztók évente új eszközt vásároljanak.

Utóbbi folyamatot a telefon (egyébként 4000 mAh-s) cserélhető akkumulátora is segíti: ha az előző tönkremegy, veszít a kapacitásából, a felhasználók újat kérhetnek, ezzel is növelve a mobil általános élettartamát. A Teracube 2e a piacon kapható legtöbb készülékkel ellentétben ugyanis könnyedén szétszedhető, az alkatrészek nagy része pedig a gyártó  ígérete szerint bárki által cserélhető.

A telefon még nem jelent meg. A gyártó egy indiegogós kampány keretében értékesíti termékét, decemberi megjelenéssel. Az előrendelések már elindultak, a szállítást a világ bármely országába vállalják, további 35 dollár ellenében Magyarországra is.

Forrás: Teracube/youtube.com
Neked ajánljuk
Almahéjból óraszíj – itt az ideje, hogy minden hulladék hasznosuljon Almahéjból óraszíj – itt az ideje, hogy minden hulladék hasznosuljon Fráter Erzsébet: Miből készül? – Növényi eredetű tárgyaink nyomában A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam