2021. május 6., Frida, Ivett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Burger King is lép a parttalan szeméttermelés ellen

A vállalat 2021-től bevezeti a betétdíjas csomagolást.

A visszaváltható dobozokat és poharakat először Amerika több városában, valamint Tokióban vezeti be a cég, de amennyiben jól működik a rendszer, egységesen minden gyorsétteremben elérhető lesz – írta meg a Promotions.hu.

A betétdíjas rendszer lényege, hogy a vásárlók – némi plusz pénzért – egy erősebb, visszaváltható csomagolásban is kérhetik kedvenc menüiket, ezzel megszüntetve a szokásos papírhulladékot.

Ha az étkezés végén az új dobozokat visszaszolgáltatják a pultnál, akkor pedig a korábban kifizetett betétdíjat is visszakapják. A megoldás kidolgozásához a vállalat a TerraCycle-lel működött együtt, amelynek a netes rendelések környezeti lábnyomának csökkentésére kidolgozott Loop modelljéről az Élő Bolygónk is beszámolt. 

Neked ajánljuk
Több mint 100 tonna újrafeldolgozhatatlan hulladéktól szabadul meg az ALDI A fogkrémgyártók is kivehetik a részüket a klímavédelemből Vízinövényekből zöld csomagolóanyag Változatlanul vonzóak a fenntartható alapok Márciusban belehúztak a villanyáram-fogyasztásba a magyarok
Tovább a forrásra: promotions.hu
Vissza
Hírfolyam