2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fémbányászat lehet az energiaátmenet nyertese

Fémek nélkül elfelejthetjük az energiaátmenetet, de kérdés, hogy a piac a jelenlegi befektetési szint mellett képes lesz-e ellátni az egyre inkább növekvő igényeket.

A karbonmentes technológiák és infrastruktúra kiépítése fémek nélkül nem megy: gondoljunk csak a szélturbinákra, a napelempanelekre, az elektromos autók akkumulátoraira vagy a töltőállomásokra – írja az Nrgreport.

Julian Kettle, a Wood Mackenzie kutató és tanácsadó cégcsoport fémeket és bányászatot kutató divíziójának alelnöke a Forbes hasábjain elemezte a fémbányászati szektor előtt álló lehetőségeket és kockázatokat.

Kettle a Wood Mackenzie kutatásaira hivatkozva akár 200%-os vagy 600%-os igénynövekedést is prognosztizál egyes fémek, mint például az akkumulátorokhoz használt lítium esetében, de a kereslet kielégítéséhez jelentős forrásbevonásra és ösztönzőkre lesz szükség.

Az viszont kérdéses, hogy a koronavírust követő kedvezőtlen gazdasági környezet hogyan és mikor fordulhat át jövedelmezővé a bányászati beruházások tekintetében, mivel nehéz meghatározni, mikor ugorhat meg ténylegesen az igény a már említett fémek iránt az energiaátmenet távlati célkitűzései mellett. 

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam