2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkenti termékei környezeti lábnyomát a Google

A vállalat nemcsak teljesen klímasemleges kézbesítésre állna át, de 100 százalékban újrahasznosított anyagokat használ majd a termékek csomagolásánál is, hogy mérsékelje a környezeti terhelést.

2025-re minden műanyagot száműznének a csomagolásból. Addig továbbá 50 százalékban újrahasznosított vagy megújuló műanyagokra akarnak átállni, és már most sikerült elérni, hogy részben minden termékükben vannak újrahasznosított anyagok – írja az Origo.

A Google a Pixel 5 készülékházát 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból alakította ki, a Nest Audio termékek pedig 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készültek.

2022-re pedig csak olyan helyen szerelhetnek össze Google hardvert, amely minden felesleget újrahasznosít. Az e-szemét jelentette veszély persze ettől még egyre nagyobb.

Neked ajánljuk
Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Megtörtént az első ipari termelő vállalat zöldkötvény-kibocsátása Magyarországon A McDonald's itthon 800 millió forintot fordít a műanyag eszközök lecserélésére Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam