2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkenti termékei környezeti lábnyomát a Google

A vállalat nemcsak teljesen klímasemleges kézbesítésre állna át, de 100 százalékban újrahasznosított anyagokat használ majd a termékek csomagolásánál is, hogy mérsékelje a környezeti terhelést.

2025-re minden műanyagot száműznének a csomagolásból. Addig továbbá 50 százalékban újrahasznosított vagy megújuló műanyagokra akarnak átállni, és már most sikerült elérni, hogy részben minden termékükben vannak újrahasznosított anyagok – írja az Origo.

A Google a Pixel 5 készülékházát 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból alakította ki, a Nest Audio termékek pedig 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készültek.

2022-re pedig csak olyan helyen szerelhetnek össze Google hardvert, amely minden felesleget újrahasznosít. Az e-szemét jelentette veszély persze ettől még egyre nagyobb.

Neked ajánljuk
Az önellátó családok arányán múlhat, mennyire súlyosan érinti egy állam gazdaságát a klímaválság Egyre nagyobb a zöldkötvények aránya a hazai kötvénypiacon Margot és Martin Hodson: Teremtett világunk megóvása Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam