2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Súlyos számlát állíthat ki Ausztráliának a klímaváltozás

A szakértők becslései szerint az ország GDP-je 6 százalékkal fog csökkenni 2070-re.

Csaknem 3,4 ezermilliárd ausztrál dollárnyi gazdasági veszteséggel és több mint 880 ezer munkahely elvesztésével kell szembenéznie Ausztráliának, ha a következő ötven évben nem tesz hatékony lépéseket a klímaváltozás megfékezéséért – állapították meg szakértők.

A Deloitte Access Economics tanácsadó cég jelentése szerint a kontrollálatlan éghajlatváltozás éves szinten átlagosan 3 százalékkal fogja csökkenteni az ausztrál gazdasági növekedést, és nagyjából 310 ezer munkahely elvesztését fogja eredményezni.

Ugyanakkor a szakértők szerint amennyiben Ausztrália „a világ többi részével karöltve 1,5 Celsius-fokban korlátozza az átlagos globális felmelegedést”, az 250 ezer új munkahelyet és 680 milliárd dolláros gazdasági növekedést jelenthetne.

Az ausztrál kormány ígéretet tett rá, hogy a következő tíz évben a 2005-ös szinthez képest 26-28 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, ám itt az ideje egy hosszabb távú cél meghatározásának.

Neked ajánljuk
Egyre több cég ismeri fel a klímában rejlő kockázatokat, de még nem kalkulálják ezeket a szükséges alapossággal Német kutatóhajó indul a halban gazdag part menti áramlatok sorsának felderítésére A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam