2020. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mik a fémcsomagolás előnyei?

Ha a csomagoláshoz fémet használunk, azaz ónlemezt, az szinte tökéletes anyag lehet a többszörös újrahasznosítás szempontjából – hangsúlyozta Carmen Tschage, a Thyssenkrupp Rasselstein kommunikációs és piacfejlesztési vezetője.

A hulladék többszörös újrahasznosítása számos előnnyel kecsegtet. Ezek közül kettőt említ Carmen Tschlage: a környezetünkben hátrahagyott ökológiai lábnyomunk kisebbítését és az erőforrásaink bővítését idézi a packagingnews.co.uk alapján az Okosipar.hu.

Az ónlemez mágnesességgel rendelkező csomagolóanyag, ezért az újrahasznosítás folyamata nagyon egyszerű.

Az anyag minősége elhanyagolható mértékben vagy egyáltalán nem módosul, mivel a folyamat minden egyes lépésékor megőrzik annak belső tulajdonságait. A gyakorlatban ez többek közt ez azt jelenti, hogy a már újrahasznosított anyag felhasználható számos újabb lépésben. Az újrahasznosításnak köszönhetően jelentős mennyiségű, kifejezetten fontos anyagot, így például vasércet, szenet és mészkövet takarít meg ez a folyamat.

A Thyssenkrupp által lefektetett szabályok és az általuk tett erőfeszítés eredményeként a vállalat tervei szerint 2050-re elérik a klímasemleges acélgyártást. A 2030-as évben már a saját gyártásukból és folyamataikból származó kibocsátás csökkentését, valamint az energiafelhasználásuk 30 százalékkal történő redukálását tűzték ki célul.

Neked ajánljuk
Újabb területen csillant fel a remény a szén-dioxid hasznosítására Egy ősi recepttel a sörfőzés is a körkörös gazdaság korába léphet Íme, az első, tengeri hulladékból készült napszemüveg Kitiltják Róma utcáiról a lovas fogatokat az állatok védelme érdekében A szaktárca szerint a hulladékgazdálkodási reform az ágazat jövőjét szolgálja
Tovább a forrásra: okosipar.hu
Vissza
Hírfolyam