2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lehet egy palackos ásványvíz környezetbarát?

A Mizse idén ősszel bemutatta Magyarország első karbonsemleges PET-palackját, az 1 literes Ecogreen terméket, amely kifejezetten a környezetterhelés csökkentése céljából jött létre. 

Az Ecogreen palack 50%-ban újrafelhasznált alapanyagból készül. A termék egész életciklusa alatt, az alapanyag beszerzésétől a végfelhasználókig mérik a környezetterhelést azért, hogy azt a jövőben tovább csökkenthessék, illetve hogy teljes egészében kompenzálják zöldberuházások finanszírozásával – írja a Trade Magazin.

A termékbevezetéssel egy időben a cég egy reprezentatív kutatás keretén belül  a hazai lakosság környezettudatosságát is vizsgálta. Az eredmények alapján a magyarok nagy része ma már tisztában van a környezettudatosság jelentőségével, ám kevéssé érzik egyéni felelősségük súlyát. A válaszadók majd kétharmada (66%) úgy véli, hogy az emberek nem különösebben tesznek a környezetért, ezért maguk is értelmetlennek találják, hogy energiát pazaroljanak erre.

A vállalat azonban nemcsak a fogyasztókhoz szól, hanem a gyártói felelősséget is hangsúlyozza. 

„A termékek kialakítása során mostantól a környezet megkímélése épp olyan fontos szempont kell hogy legyen minden cégnek, mint a minőség, az esztétika vagy éppen az ár. Gyártásunk optimalizálásakor többek között éppen ezért vezettük be az LCA – életciklusmérést, és alkottuk meg a magyar ásványvízpiac első karbonsemleges termékét. Kutatásunkból az is kiderült, hogy a fenntarthatóság nemcsak környezeti, társadalmi, de üzleti érdek is, hiszen a válaszadók több mint egyharmada jelezte, hogy hajlandó akár többet is fizetni, ha azzal kevésbé szennyezi a környezetet. Ennek ellenére az újrahasznosított anyagok felhasználásának többletköltségeit cégünk nem terheli rá a Mizse Ecogreen termékre, így a vásárló az árral szemben a környezettudatosságot tarthatja szem előtt. Bízunk benne, hogy ez más piaci szereplőket is motiválni fog a változásra” – mondta el Balog Zoltán, a Magyarvíz Kft. kereskedelmi igazgatója.

Neked ajánljuk
Az önellátó családok arányán múlhat, mennyire súlyosan érinti egy állam gazdaságát a klímaválság Egyre nagyobb a zöldkötvények aránya a hazai kötvénypiacon Margot és Martin Hodson: Teremtett világunk megóvása A dinók hosszú farka mégsem csak a fejük súlyát volt hivatott ellensúlyozni A világ legnagyobb élőnövény-gyűjteménye a londoni Kew Gardensben van
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam