2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így igyekszik zöldülni a Huawei

Száz százalékban lebomló, szójababalapú festék és ricinusolajból származó bioműanyagok felhasználásával teszik fenntarthatóbbá legújabb telefonjuk csomagolását.

A vállalat elkötelezett az ökológiai lábnyoma csökkentésében, ennek eredményeként legújabb csúcskészüléke, a Huawei Mate 40 Pro 28 százalékkal kisebb csomagolásban, 90 százalékkal kevesebb papírtartalommal, csupán 3,8 százalék műanyagtartalommal és világelsőként, papír nélküli garanciával érkezik – ismertette a Bama.hu.

A gyártó törekvései szerint 2025-re teljesen eltűnhet a műanyag a csomagolásokból, ahogy a papíralapú kézikönyvek is.

A Huawei októberben egy felmérést készíttetett a Censuswide-dal, amelyben arra volt kíváncsi, mit gondolnak az emberek a fenntarthatóságról. Kutatásukból kiderült, minden negyedik európai fogyasztó azt szeretné, ha 2025-ig megszüntetnék a műanyag csomagolást. A papíralapú kézikönyvek eltávolítása mellett 71 százalékuk foglalt állást.

A vállalat által 2013 óta használt bioműanyagok több mint 30 százaléka környezetbarát ricinusolajból származik, amely 62,6 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást: ennek köszönhetően 2018 óta a Huawei 612 tonnával csökkentette a kibocsátását.

A kínai cég csak tavaly 1468 tonna elektronikai hulladékot hasznosított újra, és ebben az évben több mint 3000 tonnát tervez. A gyártó az újrahasznosítás céljából visszaküldött eszközök 86 százalékát is felhasználta 2019-ben.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Fiatalok innovatív ötleteit várja a Red Bull Nem a csomagkiszállító robotok fogják fenntarthatóbbá tenni az internetes kereskedelmet
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam