2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A gyógyszeripar is igyekszik zöldülni

A hazánkban működő gyógyszergyártó cégek elsősorban a társadalmi felelősségvállalás (CSR) szempontjából kerültek köztudatba az utóbbi években, de a környezetvédelem érdekében végzett tevékenységük is figyelemre méltó.

Noha a gyógyszeripar szellemi potenciálját tekintve a legnagyobb versenyképességű szektorok közé tartozik, megítélése sok esetben nagyon megosztó a társadalom körében. Vitatott iparágként nem könnyű megfelelő választ adnia a körülötte lévő társadalmi és ökológiai kihívásokra – fogalmaz Kiss Katalin a Márkamonitor oldalán megjelent elemzésében.

A környezet védelme már szinte alapkövetelményként jelenik meg a gyógyszercégek működésében, stratégiájában. A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége és tagvállalatai úttörő szerepet játszottak a környezet védelme érdekében tett intézkedések kezdeményezésében. Nevükhöz köthető többek között az első hazai veszélyeshulladék-égető építésének szorgalmazása; számos légtisztító berendezés alkalmazásának bevezetése; önkéntes környezeti jelentések publikálásának ösztönzése és lakossági gyógyszerhulladék-begyűjtési akciók kezdeményezése.

Általánosságban elmondható, hogy a gyógyszeripari ökológia legfontosabb elemei között a tisztább termelést, az energiaracionalizálást, a levegő tisztaságának megőrzését, a zajvédelmet, a szennyvízkezelést, a talajvíz-kármentesítést, a hulladékgazdálkodást, a veszélyes hulladékok kezelését, valamint az újrahasznosítás lehetőségeinek keresését, kihasználását említik a cégek.

A környezetkímélés szempontjai ma már a gyógyszeripari marketingben is kezdenek előtérbe kerülni azáltal, hogy a digitális kommunikáció lehetőséget nyújt a papíralapú reklámanyagok mennyiségének csökkentésére.

Neked ajánljuk
Az önellátó családok arányán múlhat, mennyire súlyosan érinti egy állam gazdaságát a klímaválság Egyre nagyobb a zöldkötvények aránya a hazai kötvénypiacon Margot és Martin Hodson: Teremtett világunk megóvása Ezek a vállalatok nyerték idén a Fenntarthatóság Szimbóluma versenyt Idén már nem olvad tovább az északi-sarki jég
Tovább a forrásra: markamonitor.hu
Vissza
Hírfolyam