2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

454 tonna nehezen újrahasznosítható műanyagot vont ki a Tesco

A kivont mennyiség a Tesco saját márkás termékeiben megtalálható nehezen újrahasznosítható anyagok több mint 88 százalékának felel meg, és a vállalat szerint jelentős előrelépés a 2025-re 100 százalékban újrahasznosítható csomagolásra történő átállásban.

Magyarországon eddig 62 tonna nehezen újrahasznosítható anyagot vontak ki a használatból. Az áruházlánc az újrahasznosításra nem alkalmas műanyagot egyéb alternatívákkal váltotta ki a közép-európai régióhoz tartozó országokban, így Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában.

A vállalat közleménye szerint a legnagyobb változás az előre csomagolt zöldségek és gyümölcsök esetében tapasztalható, amelyeknél a Tesco és partnerei a nehezen újrahasznosítható polisztirol- és PVC- (polivinilklorid) tartalmú csomagolóanyagokat széles körben újrahasznosíthatókkal, így például PET- vagy polietilén-alapúakkal váltották ki.

Csak ez a módosítás éves szinten több mint 65 tonna nem újrahasznosítható anyag lecserélését jelenti.

Az energiaitalok PVC-fólia bevonatának kis sűrűségű polietilénnel való helyettesítése további 5 tonnával kevesebb hulladékot eredményez. A tejtermékek, pékáruk és édességek területén végrehajtott hasonló változtatások pedig összesen 143 tonna nehezen újrahasznosítható műanyag kivonásához járultak hozzá.

Az egyszerű újrahasznosíthatóság garantálása mellett a Tesco arra törekszik, hogy a saját márkás termékei csomagolásának tömegét is a lehető legkisebbre csökkentse. A csomagolás súlyának csökkentése nemcsak a felhasznált anyagok mennyiségét képes visszaszorítani, hanem a szállítás során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét is.

Neked ajánljuk
Nem a csomagkiszállító robotok fogják fenntarthatóbbá tenni az internetes kereskedelmet Az ismert márkák körében is terjed a használt ruhák forgalmazása Már a boltban is szelektálhatnak a brit Tesco vásárlói Az afganisztáni kivonulás után a klímavédelemre és a világjárványra fókuszálna Joe Biden A dinók hosszú farka mégsem csak a fejük súlyát volt hivatott ellensúlyozni
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam