2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az online kereskedelem csomagolási lábnyoma is csökkenthető

A finnországi RePack vízhatlan, újrahasznosított polipropilénből készült, többször felhasználható postai csomagolást dobott piacra.

A vállalat célja éppen a felesleges csomagolások visszaszorítása, a többutas megoldás elterjesztése az online kereskedelem világában. Elég meggyőzőek lehetnek, hiszen már 125 vállalat vette fel szállítási opciói közé azt, hogy a portékájukat RePackben küldik – írta meg az Urbanplayer.

A napjainkban általános működés mellett egy-két házhoz szállítás simán megtölti az otthoni szemetes felét.

A RePack megmutatja, hogy ennek nem kell így lennie: egyetlen csomagolás akár negyven fordulót is megtehet.

A megoldással próbálkozó cégek között ott találjuk például a H&M-et is, amely kedvezményekkel igyekszik vásárlóit a környezetbarát megoldás választására és a csomagolás visszajuttatására ösztönözni, bízva abban, hogy ezzel is sikerül csökkenteniük a működésükkel járó környezetterhelést.

Forrás: RePack/youtube.com
Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: urbanplayer.hu
Vissza
Hírfolyam