2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy ősi recepttel a sörfőzés is a körkörös gazdaság korába léphet

Kenyérmaradékokból készít kézműves sört egy brit sörfőző. A sörfőzéshez használt árpa harmadát a közeli pékségek és szendvicsezők kenyérmaradékaival helyettesítik.

Nemcsak az élelmiszer-pazarlás mértékét csökkenti, de a sörfőzés ökológiai lábnyomát is, ha az árpa helyett kenyérmaradékból készítenek sört – írja a CNN alapján a hvg.hu.

Egy szelet kenyérből így körülbelül 5 és fél deciliternyi kézműves sört tudnak készíteni, ezzel nemcsak az élelmiszer-pazarlást csökkentik, de a sörfőzés ökológiai lábnyomát is.

A Toast Ale-re keresztelt megoldás egyébként nem új: egy régi, erjesztett kenyeret felhasználó, mezopotámiai módszerhez nyúltak vissza. A tulajdonos, Louisa Ziane már hét ország több mint 50 sörfőzdéjével működött együtt és csinált kenyérmaradékból sört. Eddig már majdnem 2 millió szelet kenyeret mentettek meg attól, hogy a szemétbe kerüljön.

Forrás: Toast Ale/youtube.com
Neked ajánljuk
A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell Klímavám és a szén-dioxid-kvótákkal kapcsolatos nagyobb szigor jöhet az unióban Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam