2021. március 3., Kornélia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezeket a környezetvédelmi szervezeteket segíti az Amazon vezérigazgatója

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója még februárban jelentette be a Bezos Earth Fund megalapítását.

A milliárdos most az Instagramján tette közzé, hogy melyik az a 16 környezetvédelmi szervezet, amelyik megkapja az éghajlatváltozásra szánt 10 milliárd dolláros alapjának első részét, 791 millió dollárt – írta meg a Telex.

A milliárdos alapja nagyjából a nettó vagyona 7 százalékával egyenlő, ez is tízszer akkora összeg, mint amennyit globális szinten adtak filantróp alapítványok 2018-ban a klímaváltozás lassítására. 

Az Amazon, a Microsoft és a Stripe – Bezostól eltérően – mind ígéretet tettek arra, hogy pénzt szánnak új technológiák kifejlesztésére azért, hogy csökkentsék az általuk termelt üvegházhatású gázok kibocsátását. Az Amazon 2 milliárd dolláros klímaalapjának első fordulójában a finanszírozás arra irányul, hogy minél több elektromos jármű kerüljön forgalomba, és csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást – jelentette be a társaság szeptemberben. 

Neked ajánljuk
Az éghajlatváltozás a termelékenységre is hatással lesz Ha a vállalatok nem lépnek, nagy bajba kerülhetünk Globális vészhelyzetnek nyilvánította a klímaváltozást Szingapúr Rekordokat dönt a magyar napenergia-termelés A klímaváltozás hatására megsokasodhatnak a szuperviharok Európában
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam