2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Bosch nem hisz a szigorú klímacélokban

A vállalat vezérigazgatója nyilatkozatában hangsúlyozta: a Bosch a teljes német autóiparral együtt az unió párizsi klímaegyezménnyel kapcsolatos céljainak megvalósítása mellett áll, ehhez azonban „nem újabb tilalmak bevezetésére, hanem a meglévő szabályozási rendszer hiányosságainak elhárítására lenne szükség”.

A klímacélok elérése szempontjából tévútnak tartja az EU emissziós normákat tovább szigorító terveit a világ legnagyobb autóipari alkatrész- és berendezésbeszállító vállalatának vezetője, Volkmar Denner.

Az emissziós értékeket valós használati körülményekre és a hozzáadottérték-termelés teljes láncára vonatkozóan kellene meghatározni  – tette hozzá. 

Az Európai Bizottság 2021 végén új emissziós határértékek bevezetésére készül javaslatot tenni személygépkocsikra és furgonokra vonatkozóan az „Euro 7” norma keretében, ami 2025-ben lépne életbe.

Az autóipar szerint viszont a normák további szigorítása már a belső égésű motorok végét jelentené. „Alapos okunk van az aggodalomra” – mutatott rá Denner, „ha a környezetvédelmi célok teljesítése érdekében eleve ki kell zárnunk különböző klímakímélő technológiák alkalmazását”.

Véleménye szerint a klímapolitikai célokat csak minden megoldásra nyitott és széles körű technológiai megközelítéssel lehetséges elérni, az elektromos mobilitás és más alternatív üzemanyagok együttes alkalmazása mellett. A Bosch jelenleg is nagy összegeket fordít az elektromos mobilitási technológia fejlesztésére, de tevékenységének oroszlánrésze a belső égésű motorokra támaszkodik.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam