2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét bekerült a Dow Jones fenntarthatósági indexébe a MOL

Ez már az ötödik egymást követő év, hogy a vállalat bekerül a felsorolásba, amely a világ tőzsdén jegyzett cégeit rangsorolja a fenntarthatóság szempontjából.

A Dow Jones indexe (DSJI) külön is megvizsgálja az upstream integrált olaj- és gázipari vállalatokat, ebben a kategóriában került a MOL az 59 kiértékelt vállalat közül a legjobb 10 százalékba.

A szempontok elsősorban nem a cég pénzügyi teljesítményét, hanem a környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási (ESG) gyakorlatot értékelték.

„Az egész vállalat működését átfogó dolgok ezek: az emberi erőforrások, a munkavállalóinkkal kapcsolatos teljesítmény, a diverzitás – például a nők pozíciója a MOL-on belül –, az etikai kódex kiterjesztése az egész értékláncra, a biztonsági mutatóink és értelemszerűen a környezetvédelemmel kapcsolatos teljesítményünk. Ezeken folyamatosan dolgozunk, a releváns témákban akciótervek zajlanak” – idézi Réthy Róbertet, a MOL befektetői kapcsolatok vezetőjét az Infostart.

Az utóbbi egy-két évben a szén-dioxid-kibocsátás került előtérbe, de a többi területen is dolgoznak azon, hogy növelhessék a mutatóikat, mostanra egy-két ponttal sikerült az összértékelésüket feljebb tornászniuk. Réthy Róbert rámutatott: a MOL a rangsor egyetlen fejlődő piaci szereplője Európából, ez így volt már tavaly is. A közép-európai régiót tekintve is csak az OMV került be a DJSI-be, ami tovább növeli az elismerés értékét.

Neked ajánljuk
A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell Klímavám és a szén-dioxid-kvótákkal kapcsolatos nagyobb szigor jöhet az unióban Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam