2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa

Egy Assisiben megrendezett ifjúsági fórumra készített videóüzenetben az egyházfő arra kérte a fiatal közgazdászokat, vállalkozókat és üzletembereket, hogy olyan fejlesztési programokat kezdeményezzenek, amelyekbe be lehet vonni a szegényeket is.

A járvány elmúlására a legrosszabb reakció az volna, ha még lázasabb fogyasztásba és önzésbe kezdene a világ, mint amit előtte folytatott – jelentette ki az egyházfő a fórumra készített videóüzenetében. 

Arra kérte a fiatalokat, hogy segítsenek fenntarthatóbbá tenni a termelési láncokat és a fogyasztási szokásokat, mert a gazdasági modellek közvetlen céljának nem csak a profitnak és a politika támogatásának kell lennie, figyelmen kívül hagyva, hogy ezek milyen emberi, társadalmi és környezeti károkat okoznak.

Hozzátette: „a szegények hadd vehessenek részt azokban a vitákban, amelyek egy „más gazdaságtörténetről” szólnak, egy olyanról, amelyre nagy szükség van. Nem elég testvéreinknek csak a legalapvetőbb szükségleteit kielégíteni, hanem el kell fogadnunk, hogy a szegényeknek is joguk van ott ülni a megbeszéléseken, részt venni a vitákban, hogy utána megtermelhessék javaikat. Ez a modell meghaladja a jóléti államét – hangsúlyozta Ferenc pápa.

Forrás: Vatican News/youtube.com
Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam