2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2040-ig nullára csökkenti szén-dioxid-kibocsátását a Vodafone

A Vodafone hétfőn bejelentette, hogy 2030-ra megszünteti a saját tevékenységeiből, valamint az általa vásárolt és felhasznált energiából származó összes szén-dioxid-kibocsátást.

A vállalat arra is vállalást tett, hogy 2030-ra felére csökkenti a 3. szinthez tartozó forrásokból származó szén-dioxid-kibocsátást. Ez magában foglalja a vásárolt áruk és szolgáltatások, a termelőeszközök, az üzemanyaggal és az energiával kapcsolatos tevékenységek kibocsátását, az üzemelés során keletkező hulladékot, az üzleti utazásokat, a kitermeléshez használt, lízingelt eszközöket, az eladott termékek felhasználását és a beruházásokat is – ismerteti a vállalat közleményét a Napi.

2040-re teljes mértékben meg szeretnék szüntetni a 3. szinthez kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást, tíz évvel előre hozva a vállalat eredeti, 2050-re vonatkozó azon célkitűzését, hogy a Vodafone teljes karbonlábnyoma „nettó nulla” legyen.

A Vodafone-csoport vezérigazgatója, Nick Read közölte: „a Vodafone hisz a példamutatás erejében. Azt is elmondta, hogy a „Tudományosan megalapozott célok” kezdeményezés, amely az ENSZ-hez kapcsolódóan határozza meg és mozdítja elő a vállalati kibocsátáscsökkentés legjobb gyakorlatait, megerősítette, hogy a szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó célkitűzéseik összhangban vannak a párizsi megállapodás legambiciózusabb céljaival.

Reed szerint a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentését a jobb energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások használata, a hálózati hulladék csökkentése, valamint a szállítók kiválasztása során alkalmazott új környezetvédelmi kritériumok révén kívánják elérni. Emellett viszont az ügyfeleknek is lehetővé teszik, hogy szolgáltatásaik – köztük a dolgok internetjének (IoT) – igénybevételével ők is csökkentsék környezeti lábnyomukat.

Neked ajánljuk
A következő tíz évünk egy elvesztegetett évtized lesz? Újabb elismerésben részesült a hazai zöldkötvény A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam