2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság

Immár 16 színház csatlakozott a Miskolci Nemzeti Színház „Jövő Nézőiért – Zöld Színházi Projekt”-jéhez, melynek célja, hogy ökotudatos színházi társulások jöjjenek létre.

Ezekben az intézményekben nemcsak az energetikai működésben valósul meg a környezettudatos gondolkodás, hanem a hulladékkezelés és üzemeltetés területén is. A színházak törekednek a minél szélesebb körű újrahasznosításra, zöld szervezetekkel, cégekkel való együttműködésre, de a projekt résztvevői közös színházi programok, fellépések megvalósításán is dolgoznak – írta meg a Fidelio.

Ennek érdekében terveik között szerepel egy ökotudatos színházi szakmai szervezet létrehozása, ami összefogja azokat a társulásokat, amik különösen nagy figyelmet fordítanak a fenntartható jövőre.

A kezdeményezés erejét és az ügy tisztaságát mutatja, hogy egyre több kulturális intézmény keresi a zöld színházi társulás lehetőségét.

„Szemléleti és technológiai forradalom küszöbén állunk, minden döntésünkkel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy ezt a fejlődést az ökotudatosság mentén érjük el” – mondta el Papp Endre, a Jövő Nézőiért – Zöld Színházi Projekt vezetője, hozzátéve, hogy a környezettudatos szemlélet példaként szolgálhat mások számára is.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA Színészek köszönték meg az önkéntesek munkáját Méhek végeztek 63 veszélyeztetett pingvinnel Dél-Afrikában Az élővilág képviselői nem csak a bolygón, a magunknak teremtett világokban is megfogyatkoztak
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam