2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság

Immár 16 színház csatlakozott a Miskolci Nemzeti Színház „Jövő Nézőiért – Zöld Színházi Projekt”-jéhez, melynek célja, hogy ökotudatos színházi társulások jöjjenek létre.

Ezekben az intézményekben nemcsak az energetikai működésben valósul meg a környezettudatos gondolkodás, hanem a hulladékkezelés és üzemeltetés területén is. A színházak törekednek a minél szélesebb körű újrahasznosításra, zöld szervezetekkel, cégekkel való együttműködésre, de a projekt résztvevői közös színházi programok, fellépések megvalósításán is dolgoznak – írta meg a Fidelio.

Ennek érdekében terveik között szerepel egy ökotudatos színházi szakmai szervezet létrehozása, ami összefogja azokat a társulásokat, amik különösen nagy figyelmet fordítanak a fenntartható jövőre.

A kezdeményezés erejét és az ügy tisztaságát mutatja, hogy egyre több kulturális intézmény keresi a zöld színházi társulás lehetőségét.

„Szemléleti és technológiai forradalom küszöbén állunk, minden döntésünkkel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy ezt a fejlődést az ökotudatosság mentén érjük el” – mondta el Papp Endre, a Jövő Nézőiért – Zöld Színházi Projekt vezetője, hozzátéve, hogy a környezettudatos szemlélet példaként szolgálhat mások számára is.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába „Örökbe fogadta” Veresegyház a helyi színház igazgatóját Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam