2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Együtt lépnek az óriáscégek

A Henkel is csatlakozik az Amazon és a Global Optimism által közösen alapított, gazdasági ágazatokon átnyúló nemzetközi klímavédelmi kezdeményezéshez. A Climate Pledge aláírásával a Henkel elkötelezte magát amellett, hogy már 2040-re eléri az éves nulla nettó szén-dioxid-kibocsátást.

A Climate Pledge 2019-ben indult, és célja, hogy a vezető globális vállalkozásokat a klímaváltozás iránt elkötelezett hosszú távú tervek mentén egyesítse. A Henkel a tizenkettedik vállalat, amely csatlakozott a kötelezettségvállaláshoz – írja a Trade Magazin.

A csatlakozás összhangban van a vállalat hosszú távú céljával, miszerint a Henkel 2040-re klímapozitív vállalattá válik. A Climate Pledge aláírójaként a Henkel ígéretet tett arra, hogy:

  • rendszeresen méri és jelenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását;
  • a párizsi megállapodással összhangban, valódi üzleti változások és innovációk révén visz végbe egy dekorbonizációs folyamatot: javítja az energiahatékonyságot, fokozza a megújuló energiák felhasználását és az anyagmegtakarítást;
  • a fennmaradó kibocsátásokat számszerűsíthető, valós, állandó és társadalmilag előnyös kompenzációkkal semlegesíti.

„A Climate Pledge-hez való csatlakozással ezek a vállalatok megmutatják mind a jövőre, mind a fellendülésre vonatkozó törekvéseiket. Intézkedéseik és beruházásaik munkahelyeket teremtenek, amelyekre égető szükség van, ösztönzik az innovációt, segítenek megóvni környezetünket, és támogatják a fogyasztókat a fenntarthatóbb termékek vásárlásában. A Climate Pledge-hez csatlakozó, a tudományos állásponttal összhangban tevékenykedő vállalatok növekvő csoportja bizakodásra ad okot” – nyilatkozta Christiana Figueres, az ENSZ éghajlatváltozásért felelős korábbi vezetője, a Global Optimism alapító tagja.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam