2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Konzultációval zöldül a Budapesti Értéktőzsde

A tőzsde november 25. és 2021. január 31. között nyilvános konzultációt indít a zöld (ESG) ajánlásáról, ami segítséget nyújt a kibocsátóknak a jelentési és adatszolgáltatási szabályok betartásához – jelentette be Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, az MKT szakosztályának elnöke a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) felelős vállalatirányítás szakosztályának online konferenciáján szerdán.

A terveik szerint az ajánlást a jövő év első negyedévében adják majd ki. A tőzsdéknek katalizáló szerepük van a fenntarthatóságban – mutatott rá Végh Richárd.

Az úgynevezett ESG-szemléletben (Environmental-Social-Governance [ESG]) környezeti-társadalmi-vállalatirányítási szempontok alapján határozzák meg egy adott vállalat vagy befektetés fenntarthatóságát.

Az erre vonatkozó jogszabályok, előírások folyamatosan változnak, frissülnek, ezért kihívást jelent a pénzügyi intézményeknek ezek követése

– húzta alá. A magyar vezető részvénykibocsátók ESG-adatszolgáltatási gyakorlata élen jár Végh Richárd szerint, az eddigi eredményeik megőrzéséért ugyanakkor egyre nagyobb erőfeszítést kell tenniük.

Neked ajánljuk
Megtörtént az első ipari termelő vállalat zöldkötvény-kibocsátása Magyarországon Egy lagúna, ahol az embereknek és a tengerlakóknak is gyöngyéletük van Klímabarát sajttal rukkolt elő a Lidl Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam