2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indul a pályázat az egyszer használatos műanyagok helyettesítésére

A zöld szemléletű hazai cégek mától regisztrálhatnak az egyszer használatos és egyéb műanyag termékeket helyettesítő késztermékeket gyártó vállalkozásokat támogató pályázat előminősítésére, amelyben 7 milliárd forint áll rendelkezésre. 

Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára szerint kiemelt cél a körforgásos gazdaságra történő átállás iparági támogatása. Ennek megfelelően szeretnénk az újrafelhasználást és újrahasznosítást, valamint a környezetbarát termékekre történő átállást támogatni – írja a Piac és Profit.

Az államtitkár elmondta, a körforgásos gazdaságra történő átállástól a teljes értéklánc megújulását várják:

ennek keretében elsőként a környezetre legártalmasabb műanyag termékek piacról történő kivezetését és az azokat helyettesítő, környezetbarát termékek piacra vezetését szeretnék támogatni.

Az előminősítési eljárás során a szakértők értékelik a jelentkezők felkészültségét és a fejlesztés koncepcióját, figyelembe veszik továbbá a vállalkozások zöld minősítéseit is, vagyis a gyártott készterméken kívül a vállalkozás teljes működésének is „környezetbarátnak”, a zöld gazdasághoz illeszkedőnek kell lennie. 

A pályázat előminősítésére 2021. január 15-ig lehet regisztrálni a znb.ifka.hu oldalon, ahol a pályázatról bővebb információk is megtalálhatók.

Neked ajánljuk
Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Utántöltő automatákkal csökkenti hulladéklábnyomát a Nivea Szemétszigetek torlaszolják el a Balkán folyóit Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam