2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Úgy tűnik, a mesterséges világ tényleg többet nyom a latban

Kutatók szerint az emberek által előállított tárgyak össztömege az év végére meghaladja a világ összes élőlényének tömegét.

Az ember alkotta dolgok tömeges gyártását és annak hatásait az izraeli Wizmann Tudományos Intézet kutatói vizsgálták. Becsléseik szerint az ember alkotta tárgyak össztömege körülbelül ezermilliárd tonna – ismertette a BBC alapján a 444.hu.

A kutatók az 1900 óta megtermelt javak tömegét vizsgálták, ezt vetették össze a földi biomassza tömegével, amely elsősorban a növénytakaró visszaszorulása, az erdőirtások miatt folyamatosan csökken.

A kutatás egyik résztvevője, Ron Milo szerint a kalkuláció

„mindannyiunk számára okot ad arra, hogy elgondolkodjunk azon, mennyi szerepünk van abban, hogy miként alakítjuk a fogyasztást, és hogyan teremthetnénk egyensúlyt az élővilág és az emberiség között”.

Jelenleg az évente előállított termékek tömege mintegy 30 milliárd tonna. A kutatók szerint ha ez az irány folytatódik, az ember alkotta tárgyak tömege 2040-re akár meg is triplázódhat.

Neked ajánljuk
Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Nem várt problémát okoztak a tasmán ördögök Ausztráliában Hogyan vigyázzunk a balatoni nyaralás közben a biciklinkre? Beépített enzimek segíthetnek megoldani a műanyaggal kapcsolatos kihívásokat
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam