2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Úgy tűnik, a mesterséges világ tényleg többet nyom a latban

Kutatók szerint az emberek által előállított tárgyak össztömege az év végére meghaladja a világ összes élőlényének tömegét.

Az ember alkotta dolgok tömeges gyártását és annak hatásait az izraeli Wizmann Tudományos Intézet kutatói vizsgálták. Becsléseik szerint az ember alkotta tárgyak össztömege körülbelül ezermilliárd tonna – ismertette a BBC alapján a 444.hu.

A kutatók az 1900 óta megtermelt javak tömegét vizsgálták, ezt vetették össze a földi biomassza tömegével, amely elsősorban a növénytakaró visszaszorulása, az erdőirtások miatt folyamatosan csökken.

A kutatás egyik résztvevője, Ron Milo szerint a kalkuláció

„mindannyiunk számára okot ad arra, hogy elgondolkodjunk azon, mennyi szerepünk van abban, hogy miként alakítjuk a fogyasztást, és hogyan teremthetnénk egyensúlyt az élővilág és az emberiség között”.

Jelenleg az évente előállított termékek tömege mintegy 30 milliárd tonna. A kutatók szerint ha ez az irány folytatódik, az ember alkotta tárgyak tömege 2040-re akár meg is triplázódhat.

Neked ajánljuk
A dohányzásnak is lehet kisebb az ökológiai lábnyoma? Nagyvárosi madarak (rövidfilm) Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Bíróság mondta ki, hogy az Indonéz elnök nem tett eleget a levegőminőség javításáért
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam