2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budaörsön megkezdte a csomagolásmentes értékesítést a dm

A vásárlói igényeit folyamatosan szem előtt tartva a drogéria idén decemberben a magyar piacon elsőként a 311. számú, Budaörsön található üzletében utántöltő állomást helyezett üzembe.

A magyar piacon elsőként fejlesztett csomagolásmentes automatát egy magyar márka, a Sansin tervezte meg és készítette el. A gépből kapható Sansin mosógél, öblítő és mosogatószer is kivétel nélkül környezettudatos, vegán, öko-, és biotermék – számolt be a Trade Magazin.

A fenntarthatósági törekvések hazánkban is egyre inkább előtérbe kerülnek. A vásárlók folyamatos visszajelzésekkel segítik a vállalatokat, és hangot adnak elvárásaiknak.

Ilyen igényként merült fel az is, hogy a drogérialáncok vezessenek be csomagolásmentes értékesítést.

A nemzetközi tapasztalatokat követően és a vásárlók érdeklődésére reagálva Magyarországon is minden szakmai terület bevonásával csoport alakult a bevezetés lehetőségeinek a vizsgálatára. A munkacsoport elsősorban a csomagolásmentes termékek árusításának törvényi és hatósági előírásait és lehetőségeit térképezte fel, hazánkban ezek sok esetben eltérőek a szomszédos országok gyakorlatától.

„Az állomás bevezetésénél fontos szempont volt a biztonság. Ezért a törvényi előírásoknak megfelelően egy olyan zárt rendszerű gép került be a dm üzletbe, aminek használata során a vásárló már csak zárt csomagolásban találkozhat a termékkel. A gép hazai fejlesztés, a Sansin pedig, amit csapolni lehet belőle, magyar márka, így már maga a beszerzés és a karbantartás is kisebb ökológiai lábnyommal jár” – tájékoztat Petkovits Gábor, a Sansin Globe Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: dm drogerie markt Magyarország/youtube.com

A számítógép által vezérelt rendszer tökéletes nyomon követést és minőségbiztosítást tesz lehetővé. A gép naplózza a vásárlásokat, ez lehetővé teszi az esetleges vásárlói panaszok gyors kivizsgálását. Az érdeklődők 5-féle Sansin terméket – egy mosogatószert, kétféle mosógélt, és kétféle öblítőt – tudnak vásárolni. A termékek organikus, kizárólag környezetbarát alapanyagokból készülnek, állatkísérlet-mentesen, és 100%-ban újrahasznosított műanyag flakonokban kaphatók.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam