2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A bányavállalatok is lehetnek zöldebbek?

Összesen 70 százalékkal csökkentené a szén-dioxid-kibocsátását a világ legnagyobb rézbánya-vállalata. A chilei Codelco 2030-ra fejezné be az átállást.

A vállalat a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése mellett 60 százalékkal fogná vissza a vízfelhasználását, az általa termelt ipari hulladékot pedig 65 százalékban újrahasznosítaná – írja a Mining.com alapján az Origo.

Az egész folyamat egy komplex projekt része, melynek olyan elemei vannak, mint például a föld alatti kitermelés eszközeinek teljes lecserélése elektromos járművekre és gépekre.

A víztakarékosság érvényesítése fontos lépés lehet Chilében, tekintve hogy a vízfelhasználás központi kérdés lett az állam és a bányacégek közti vitában, különösen a lítiumbányászat térnyerésével. Az elemzők szerint a vállalat lépése kiemelten fontos jelzés az iparág egésze felé is.

Nyíltszíni rézbánya Chilében. Az összképet nem éppen a zöld árnyalatai uralják 
Fotó: shutterstock.com

A társaság a fentiek mellett elhatározta, hogy 30 százalékkal növeli a helyi vállalkozóktól származó áruk és szolgáltatások vásárlását, ezzel is támogatva a helyi munkaerőt és a cégeket, illetve beszáll olyan új zöldenergia-források kutatásába is, mint például a „zöld hidrogén”.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam