2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges ajándékcsomagokkal készül a karácsonyra a Lush

A természetes és gyakran hulladékmentes termékeiről ismert márka olyan csomagolásokkal rukkolt elő az ünnepekre, amelyek nem csak védik és kísérik az ajándékot, de maguk is hasznosulhatnak a háztartásban.

Az idei karácsonyi kollekcióhoz a Lush olyan csomagolásokat is kínál, amelyek alapanyaga egyébként hulladékként végezte volna. Az ajándékcsomaghoz a vásárlók választhatnak banánrostból készült tárolót, a lokta növényből készült loktapapírba is kerülhet az ajándék – írja a Femcafe.

A Snow Showers tusfürdők fenntartható doboza csak akkor készül el, ha tényleg szükség van rá:

a rendelés leadását követően egy hét alatt, gombából növesztik, így teljes mértékben komposztálható.

De a csomagolásnak kettős funkciója is lehet. Az Enchanted nevű kényeztető bőrápolási ajándék csomagolása például egy 100% biopamut kendő, amit kimosás után újra és újra használhatsz. Az eredetileg japán hagyományokra visszatekintő textilcsomagolás számtalanszor használható, és tökéletesen kiváltja az eldobható csomagolást.

A Lush kendőcsomagolásai újrahasznosított műanyag flakonokból, biopamutból és vintage anyagokból készülnek. 10 éve elérhető náluk ez a megoldás, amivel már több mint 50 tonna vintage kendőnek sikerült így új életet adniuk. 

Neked ajánljuk
Utántöltő automatákkal csökkenti hulladéklábnyomát a Nivea Mit tehet a kreatív ipar a fenntarthatóságért – és mit tehet egy tematikus év egy bajban lévő iparágért? Az uniós hulladékszabályozás a Pepsit is az újrahasznosított csomagolások felé tereli A zöldülés útján a hazai távhőszolgáltatás Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam