2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöldtechnológia ma már gazdaságilag is jó választás

Rengeteg pénz áramlik a zöld átalakulásba, ami a technológia árának radikális csökkenésével együtt nemcsak a környezet, de a vállalatok számára is jó üzletté teszi a tiszta energiát.

A G7 podcastjának beszélgetésében ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója emlékeztetett: az elmúlt másfél évtizedben a napelemárak lementek a harmadára, míg az erőművek teljesítménye a háromszorosára ugrott.

Ma már ott tartunk, hogy élettartamköltségben olcsóbb ez a technológia, mint akár a fosszilis energiahordozókkal való energiatermelés.

Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy vállalatvezető azt mondja, hogy neki nincs tennivalója a fenntarthatósággal – fogalmazott ifj. Chikán Attila, aki szerint az már más kérdés, hogy ebből mennyi az elhivatottság és mennyi az üzleti érdek – de a lényeg a trend.

A G7 podcastja elérhető a Spotify-on, az iTuneson, az Overcaston vagy bármelyik podcastappon.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam