2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A pandémiából tanulva zöldül az Epson

„A járvány kihívás elé állított bennünket, mérlegre tette valamennyi technológiánk fenntarthatóságát. Ez azonban nem rossz dolog, inkább új lehetőség a számunkra, hogy úgy csökkentsük tovább a szén-dioxid-lábnyomunkat, hogy közben a megfelelő módon reagálunk a gyorsan változó társadalmi igényekre” – fogalmazott Rob Clark, az Epson Europe alelnöke a világcég európai fenntarthatósági jelentésében.

A 48 oldalas „Green Choice” nem csupán az Epson fenntarthatósági és CSR-intézkedéseit foglalja össze, hanem bemutatja azt is, milyen gyors és radikális változások zajlottak 2020-ban a Covid–19 hatására – ismertette a Digital Hungary.

„Különösen a fiatalabb generációk tekintenek valódi aggodalommal és riadalommal a jövőre, az azonban általános érvényű, hogy soha nem mutatkozott még erőteljesebb igény a környezetkímélő, zöldebb termékekre és szolgáltatásokra” – húzta alá Henning Ohlsson, aki úgy véli, a társadalomban zajló átalakulás jókora változtatásokra kényszeríti a vállalatokat.

„Azoknak a márkáknak, amelyek nem osztják meg a nyilvánossággal értékeiket, vagy nem képesek hitelt érdemlően bizonyítani, hogy készek azonnali lépéseket tenni a fenntarthatóság érdekében, nincs hosszú távú jövőjük.”

A saját tulajdonú épületeiben kizárólag megújuló energiát használó Epson a járvány dacára is komoly előrelépést tett abban, hogy üzleti tevékenységét még inkább összehangolja az ENSZ 2030-ig szóló Fenntartható Fejlődési Céljaival.

A vállalat idén 8,56 százalékkal csökkentette az egy alkalmazottra jutó üvegházhatású gázok kibocsátását, miközben a teljes emisszió 18 százalékkal lett kevesebb, ami 485 753 tonna CO2-nak felel meg. 23 700 tonna anyagot hasznosítottak újra, illetve értékelésük szerint potenciálisan jelentős mennyiségű műanyagalapú fogyóeszközt takarítottak meg patron nélküli EcoTank nyomtatóik értékesítésével, amelyek iránt tavaly elsősorban a távmunka és a távoktatás elterjedése miatt nőtt meg a kereslet.

A vállalat „New Horizons” programjának keretében több mint 11 000, eltérő korú diákot vezetett be a fenntartható technológiák rejtelmeibe, valamint technológiai partnerként csatlakozott az ENSZ intelligens fenntartható városok programjába, amelynek célja, hogy a technológiát a világ összes városában a fenntartható fejlődés szolgálatába állítsa.

Neked ajánljuk
Megszabadulunk az ellentmondásos pálmaolajtól, de ez az élelmiszerek további drágulását is magával hozza MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja A fenntarthatóság jegyében dolgoknak nyílik „könyvtár” a Goethe Intézetben Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: digitalhungary.hu
Vissza
Hírfolyam