2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja

A vállalat immár ötödik alkalommal kapott tripla „A” minősítést a CDP nevű nemzetközi nonprofit szervezettől, amely a klímaváltozás elleni küzdelem, a vízbiztonság és az erdők védelme terén értékelik a gazdaság szereplőinek teljesítményét, ezzel ösztönözve őket átláthatóbb és felelősebb működésre.

Ebben az évben 9600 vállalat tette közzé adatait a környezeti hatásokról, kockázatokról és a lehetőségekről a CDP felmérésein keresztül. A L’Oréal az egyetlen vállalat, amely öt egymást követő évben is a legkiválóbb minősítést érdemelte ki mindhárom CDP által értékelt területen – számolt be a vállalat közleménye alapján a Glamour.

„A tripla A minősítés a fenntarthatóság iránti hosszú távú elkötelezettségünk, valamint a dolgozóink óriási munkájának elismerése, amelyet világszerte a beszállítóinkkal és a partnerekkel együtt vittek véghez. Idén először került fel tíz vállalat az AAA listára, ezt érdemes megünnepelni” – hangsúlyozta Jean-Paul Agon. A L’Oréal elnök-vezérigazgatója hozzátette,

a fenntarthatóság nem verseny kérdése: ez egy kollektív felelősség, amelyet nagyon komolyan kell vennünk. Együtt érhetünk el változást.

Paul Simpson, a CDP vezérigazgatója kifejezte elismerését a L’Oréalnak a vezető szerepvállaláshoz, illetve ahhoz, hogy egyedüli vállalatként immáron ötödik éve őrzi meg pozícióját a CDP AAA listáján. Simpson rámutatott: az „A” minősítésű listával azon vállalatokat ünneplik, „amelyek lépéseikkel már ma felkészülnek arra, hogy a jövő gazdaságában kiemelkedjenek a többiek közül.”

A CDP A-tól D-ig osztályozza a vállalatok környezetvédelmi teljesítményét. Figyelembe veszik a közzététel teljességét, a környezeti kockázatok ismeretét és kezelését, a környezetvédelmi vezetéssel kapcsolatos legjobb gyakorlatok bemutatását vagy éppen az ambiciózus és jelentőségteljes célok kitűzését is.

A kozmetikai vállalat 2020 júniusában indította el új fenntartható fejlődési programját, a L`Oréal a jövőért programot, amely a következő évtizedre ambiciózus célokat fogalmaz meg az éghajlat, a víz, a biológiai sokszínűség és a természeti erőforrások területén.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam