2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hétszázmillió újrahasznosított flakont dobott piacra a Henkel

Az újrahasznosított anyagokból készült csomagolások számának növelésével a Henkel nemcsak a körforgásos gazdasághoz járul hozzá, hanem a klímavédelemhez is: Az újrahasznosított PET szén-dioxid-kibocsátása csaknem 80 százalékkal alacsonyabb, mint a szűz műanyagé.

Az Európában polcokra kerülő csomagolás alapanyaga a fogyasztói hulladékból származik, ideértve a Social Plasticot, ami a Henkel és a Plastic Bank együttműködésében létrejött szociális vállalkozás – számolt be a Marketing&Média Online.

A Henkel és a Plastic Bank közötti partnerségből származó Social Plastic hozzájárul a környezeti és a társadalmi ügyekhez egyaránt: a műanyagot működőképes újrahasznosítási infrastruktúrával nem rendelkező országokban szegénységben élő emberek gyűjtik össze, mielőtt azok óceánokba vagy vízi utakba kerülnének.

„A Henkelnél a fenntartható csomagolási megoldásokra összpontosítunk, és az értéklánc mentén a körforgásos gazdaságot támogatjuk, mert fogyasztási cikkek gyártójaként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy felelősségteljesen járjunk el” – mondta az eredmény kapcsán Abdullah Khan, Laundry & Home Care fenntartható csomagolásáért felelős vezető.

„A kiváló minőségű újrahasznosított anyagok korlátozott elérése miatt azonban nem mindig lehetséges a 100%-os megvalósítás.”

„A 700 milliós határ elérése egyszerre nagy eredmény és motiváció erőfeszítéseink további fokozására” – vélekedik Abdullah Khan.

A vállalat célja, hogy 2025-ig 50%-kal csökkentse a fosszilis forrásokból származó szűz műanyagok mennyiségét fogyasztási termékei csomagolásában. A Henkel továbbá hozzá kíván járulni ahhoz, hogy elkerüljük a műanyag hulladékok környezetbe jutását. Ennek elérése érdekében a Henkel támogatja például a hulladékgyűjtési és újrafeldolgozási kezdeményezéseket.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam