2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone

A Vodafone 2019 decemberében tűzte ki célul, hogy 2020. áprilisig felére csökkenti a nem alapvető műanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában, valamint irodai telephelyein.

Ezen fenntarthatósági stratégia részeként a szolgáltató vállalta, hogy a SIM-kártyákhoz szükséges kártyatartók méretét felére csökkenti. Az intézkedés látványos eredményt hozott: 2020 decemberéig 1,6 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat a kisebb kártyatartók bevezetésével – számolt be a Rakéta.

A Vodafone a legtöbb európai országban 2020 tavaszán, hazánkban áprilisban kezdte meg az új, kis méretű SIM-kártyák be-, és a régi, nagy méretű kártyák kivezetését. 

A műanyaghulladék mellett ez a lépés a vállalatcsoport szén-dioxid-kibocsátását is jelentősen csökkenti, hiszen a kisebb méretű SIM-kártya-tartók szállítása és előállítása is kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár.

Egy tonna műanyag megspórolása tizenöt tonna szén-dioxid-megtakarítást eredményez, így összességében több mint ötezer tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét évente.

A SIM-kártya-tartók méretének csökkentése mellett a Vodafone több intézkedést is bevezetett a műanyag csökkentésére. 2020-ban a szolgáltató világszerte működő hétezer-hétszáz kiskereskedelmi üzletében kivezette az eldobható műanyag zacskókat, és kerüli vagy korlátozza a műanyagalapú marketing- vagy promóciós anyagok használatát, azokat környezetkímélő megoldásokkal helyettesítve.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra Új utakon hasznosulhatnak a plasztikpalackok Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam