2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A humor és a technológia eszközeivel venné fel a harcot a klímaváltozással a Bosch

A Bosch 2020-ban első globális ipari vállalatként – a megújuló energiába való befektetések és az üzemeik energiahatékonyságának növelése révén – karbonsemlegessé tette működését.

Az idei Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) a „Fenntartható #LikeABosch” mottó és szóvicc jegyében a vállalat egy újabb vállalást is bejelentett. 2030-ig 15%-kal fogják csökkenteni a kibocsátást a teljes értékláncban. Ennek érdekében – az autóipari beszállítók közül elsőként – csatlakoztak a fenntarthatósági erőfeszítések tudományos megalapozottságát biztosító Science-Based Targets kezdeményezéshez is.

A német vállalat számtalan különböző módon igyekszik csökkenteni a saját (és mások) szén-dioxid-kibocsátását, tavaly egy új startupot is alapítottak Bosch Climate Solutions néven, amelyen keresztül más társaságok működését segítenek zöldebbé tenni.

Többek között ők értékesítik azt a felhőalapú energiaplatformot is, amely intelligens algoritmusokkal csökkenti a gépek energiafelhasználását, ezzel növelve a gyártási folyamatok hatékonyságát.

Ezt a platformot ma már a Bosch több mint száz telephelyén alkalmazzák, jelentős mértékben hozzájárulva a vállalat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséhez. A vállalat emellett csak a tavalyi évben 600 millió dollárt invesztált az elektromos közlekedés fejlesztésébe, és sorra állítják át a gyáraikat is megújuló energiára.

Forrás: Bosch Global/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam