2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Utántöltő automatákkal csökkenti hulladéklábnyomát a Nivea

A szépségápolási termékek dobozának utántöltése korántsem új eljárás, napjainkban mégis kevesen alkalmazzák, ezért döntöttek úgy, hogy népszerűsítik a technológiát – mondta el Caroline Zia, a Beiersdorf cégcsoport fejlesztője a Designboom magazinnak.

A vállalat fő célja, hogy minimalizálják a felhasznált anyagok környezetszennyezési kockázatát, megőrizve a fogyasztók kényelmét. Ahhoz, hogy az újratöltést széles körben alkalmazni lehessen, egy új formulát kellett megalkotniuk, amely biztosítja a termékekben található anyagok stabilitását.

Nemcsak a gélekben lévő összetevőket, hanem az utántöltéshez használt gépeket is precízen be kellett programozniuk, hogy a szükséges tisztítási folyamatokat és töltési procedúrákat a lehető legkisebb hibaszázalék mellett tudják végrehajtani.

Az automatákat előzetes tesztelés céljából első körben kijelölt németországi dm drogériákba telepítették. Ha minden jól halad, akkor országosan elterjedhet az eljárás, amellyel nemcsak a csomagolásokból származó környezetterhelés, de a gyártás költségei is csökkennek.

A Niveánál dolgozó vegyészek és mérnökök azt remélik, hogy a vásárlók is hozzászoknak az automatákhoz, és bíznak benne, hogy visszajelzéseik segítségével finomhangolhatják majd a szerkezetet.

Fotó: Nivea/liner.hu
Neked ajánljuk
A virtuális valuta rengeteg kézzelfogható hulladékot termel A virtuális valuta rengeteg kézzelfogható hulladékot termel Egyre szennyezőbb csomagolásokban szerezzük be az italokat Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: liner.hu
Vissza
Hírfolyam