2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Törvény kötelezheti klímavédelemre a svájci cégeket

Egy új javaslat szerint a svájci cégeknek 2021-től a klímavédelmet is figyelembe kellene venniük a pénzügyi beszámolójuknál.

Bár a parlament még nem szavazott a kérdésről, de Svájc azt tervezi, hogy a cégek pénzügyi beszámolójánál szigorú klímavédelmi szempontokat is figyelembe kell venni – adta hírül a Bloomberg alapján a hvg.hu.

A kormányzati szervezet által összeállított javaslatok főleg a befektetőkre és a cégekre vonatkoznak majd.

A tervezet szerint a pénzügyi beszámolóknak azt is tartalmazniuk kell majd, hogy milyen stratégiát alakít ki a cég rövid, közép-, illetve hosszú távon a klímaváltozás kockázataival kapcsolatban, illetve tevékenységük hatásának kezelésére.

A lap szerint a nagyobb svájci cégek már adaptálták is a jogszabályalkotó szerv egyelőre még nem kötelező érvényű ajánlásait.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A klímaváltozás kockázatait a tőkepiacok döntő többsége még nem árazta be Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam