2021. március 8., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még két hétig lehet jelentkezni a gazdaság zöldítését támogató pályázat előminősítésére

Február elsejéig jelentkezhetnek a vállalkozások a Zöld Nemzeti Bajnokok program 10 milliárd forintos keretösszegű pályázatára, amelynek célja az egyszer használatos és egyes egyéb műanyag termékek forgalomba hozatalának betiltásában közvetlenül érintett vállalkozások technológiaváltásának és kapacitásbővítésének támogatása – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel.

„Mindannyian tiszta Magyarországot szeretnénk, így közös érdekünk, hogy minden iparág környezetbaráttá váljon. A kormány ezért támogatja elsőként a környezetre legártalmasabb műanyag termékek kivezetését és a helyettesítő termékek piaci térnyerését” – mondta el György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a közlemény szerint.

Az államtitkár hangsúlyozta:

a támogatás segítségével megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően a vállalkozások teljes mértékben környezetbaráttá válhatnak, ezáltal javul a magyar családok életminősége, és új munkahelyek jöhetnek létre.

A vállalkozások többek között új eszközök, gépek megvásárlásához, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kaphatnak támogatást, beleértve az automatizált termelési rendszerek, gyártási technológiák, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor- és vezérléstechnológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártási megoldások beszerzését.

A feltételesen visszatérítendő forrás a beruházás eredményességétől függően részben vagy teljes egészében vissza nem térítendő támogatássá fordulhat át. A cégek 2021. február 1-jéig kérhetik az előminősítési folyamatban való részvételüket a znb.ifka.hu oldalon, és az előminősítési tanúsítvány birtokában 2021. február 15-től március 11-ig nyílik lehetőségük a pályázatok benyújtására – közölte az ITM.

Neked ajánljuk
Áder János: alapvetően kell újragondolni a gazdasági működést Matolcsy György szerint a környezeti és a társadalmi fenntarthatóság a 21. század döntő tényezője Európát is elérték az afrikai klímaváltozás kihívásai A Föld fölött uralmat szerző ember a „természet balesete” Újabb honlapon rendelhetünk közvetlenül termelőktől, háztól házig
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam