2021. március 7., Tamás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fokozza klímavédelmi törekvéseit a Pepsi

A vállalat friss célkitűzése értelmében 2040-re eléri a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást.

A döntést a PepsiCo azzal indokolta, hogy a fogyasztók és a befektetők egyre inkább sürgetik a nagyvállalatokat, hogy vállaljanak szerepet a globális felmelegedés elleni küzdelemben – írja a Reuters nyomán a kitekintő.hu.

A legfrissebb fenntarthatósági jelentés szerint a PepsiCo globálisan körülbelül 57 millió tonna üvegházhatásúgáz-kibocsátást generált 2019-ben.

Az élelmiszer- és italgyártó óriásvállalat most azt reméli, hogy a következő kilenc évben ezeket a kibocsátásokat sikerül mintegy felére csökkentenie, 2040-re pedig teljesen megszüntetnie.

Terveik szerint 2030-ig 75 százalékkal csökkentik a működésükből származó szén-dioxid-kibocsátást, a saját gyártási folyamataikon és ellátóláncukon kívül keletkező üvegházhatású gáz mennyiségét pedig 40 százalékkal mérsékelik az elkövetkező évtizedben.

A cél teljesítése érdekében elsősorban a cég mezőgazdasági ellátási láncára fókuszálnak majd, de súlyt helyeznek a környezetbarát csomagolóanyagok kifejlesztésére, a megújuló energiaforrások használatára és az üzleti repülőutak csökkentésére is.

Neked ajánljuk
Áder János: alapvetően kell újragondolni a gazdasági működést Matolcsy György szerint a környezeti és a társadalmi fenntarthatóság a 21. század döntő tényezője Európát is elérték az afrikai klímaváltozás kihívásai Fukushima: az atomerőmű végleges elbontását 2050-re tervezik Elektromos mobilitás: bővül a hazai töltőhálózat
Tovább a forrásra: kitekinto.hu
Vissza
Hírfolyam