2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Neves szakemberek fognak össze a karbonsemleges magyar gazdaság megteremtéséért

Egyedülállóan széles összefogásban, neves szakemberekkel megalakult a Net Zero Advisory Board, amelynek elsődleges célja, hogy elősegítse, felgyorsítsa azt a folyamatot, amellyel a magyar gazdaság 2050-re karbonsemlegessé válhat.

A több érdekelt felet átfogó, szektorokon átívelő, a magyar ipar és üzleti vezetők, kereskedelmi kamarák és egyesületek képviselőiből álló Tanácsadó Testület a Brit Nagykövetség és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) kezdeményezésére jött létre – írta meg a Trade Magazin.

A Net Zero Advisory Board tagjai:

  • Barta Zsombor (HUGBC – Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete)
  • Dr. Bartus Gábor (NFFT – Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács)
  • Ifj. Chikán Attila (BCSDH – Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért)
  • Paul Fox (brit nagykövet)
  • Juhász Anikó (Agrárminisztérium)
  • Kőrösi Csaba (Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatósága)
  • Kovács Marcell (MLBKT – Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság)
  • Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána (IPCC – ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület, HUPCC – Magyar Éghajlatváltozási Testület)

Az összefogás célja, hogy a karbonsemleges gazdaságra való áttérésre nagyobb fókusz kerüljön a gazdasági, kormányzati és a társadalmi szereplők körében is. A folyamatot segítendő döntés született egy, a jelen állapot feltérképezésére végzendő kutatásról, és az ennek eredményeit bemutató Race to Zero Fórum eseményről is.

„A globális felmelegedés 2, de meg inkább 1,5 Celsius-fok alatti stabilizálásához az üvegházhatású gázok kibocsátásának mihamarabbi radikális csökkentésére van szükség. Ehhez a gazdaságot alacsony szén-dioxid-kibocsátásúvá, majd 2050-re karbonsemlegessé kell átalakítanunk. A vállalatok kulcsszerepet játszanak ebben a folyamatban. Van jobb alkalom, hogy belefogjunk, mint most?” – fogalmazott a testület megalakulása kapcsán az összefogást kezdeményező Ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke.

Neked ajánljuk
Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam