2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A legkiszolgáltatottabbak alkalmazkodásának elősegítésével kéne újra pályára állítani a gazdaságot

Ha a legkiszolgáltatottabb embereknek és országoknak segítünk az éghajlati válság kezelésében, akkor az fellendítheti a globális gazdaságot a Covid-válság idején. A kormányoknak ezt prioritásként kell kezelniük – mondta a Nemzetközi Valutaalap vezetője, Kristalina Georgieva.

Georgieva szerint a világjárványra adott nemzetközi válaszoknak sürgősen figyelembe kell venniük a szélsőséges időjárási és egyéb éghajlati viszonyokat – idézi a The Guardian alapján a Noizz.

Ellenkező esetben a világ dollármilliárdokat kockáztat, mert a legtöbb ország nincs felkészülve a klímaválság csapásaira

– figyelmeztetett. Ugyanakkor ha a fentiek szempontjából rendesen felkészülünk és védekezünk, az jót tehet a gazdasági növekedésnek, jót tehet a természetnek és a Földnek, elősegíti a munkahely-teremtést, és a légszennyezettség csökkenése révén komoly egészségügyi előnyökkel is járhat.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron Újabb melegrekord dőlt meg, ezúttal Moszkvában és Szentpéterváron
Tovább a forrásra: noizz.hu
Vissza
Hírfolyam