2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A legkiszolgáltatottabbak alkalmazkodásának elősegítésével kéne újra pályára állítani a gazdaságot

Ha a legkiszolgáltatottabb embereknek és országoknak segítünk az éghajlati válság kezelésében, akkor az fellendítheti a globális gazdaságot a Covid-válság idején. A kormányoknak ezt prioritásként kell kezelniük – mondta a Nemzetközi Valutaalap vezetője, Kristalina Georgieva.

Georgieva szerint a világjárványra adott nemzetközi válaszoknak sürgősen figyelembe kell venniük a szélsőséges időjárási és egyéb éghajlati viszonyokat – idézi a The Guardian alapján a Noizz.

Ellenkező esetben a világ dollármilliárdokat kockáztat, mert a legtöbb ország nincs felkészülve a klímaválság csapásaira

– figyelmeztetett. Ugyanakkor ha a fentiek szempontjából rendesen felkészülünk és védekezünk, az jót tehet a gazdasági növekedésnek, jót tehet a természetnek és a Földnek, elősegíti a munkahely-teremtést, és a légszennyezettség csökkenése révén komoly egészségügyi előnyökkel is járhat.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: noizz.hu
Vissza
Hírfolyam