2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a vállalat bizonyult 2021-ben a legfenntarthatóbbnak

A Corporate Knights nevű kanadai szervezet 100 céget szerepeltető rangsorának összeállításához több mint 8000, éves szinten egymilliárd dollár fölötti árbevételt elérő társaság vállalásait és eredményeit vizsgálták meg.

A cégek értékelése során számos szempontot vettek figyelembe, köztük azt, hogy mennyi megújuló energiát, illetve hulladékot állít elő az adott társaság, de idén új tényezőkkel is számoltak, mint a zöldberuházások, a betegszabadság, illetve a menedzsmentben és az igazgatóságban megvalósuló etnikai sokszínűség.

A 2021 Global 100 listán idén a Schneider Electric végzett az első helyen. Ez az eredmény komoly előrelépést jelent a vállalatnak, amely tavaly a 29. volt a százas rangsorban.

Az eredménynek köszönhetően a társaság tovább gyorsítja fenntarthatósági stratégiája megvalósítását, ennek érdekében hat területen 11+1 konkrét célkitűzést fogalmazott meg, amelyeket 2025-ig kíván teljesíteni.

A klímavédelem kapcsán a vállalat el akarja érni, hogy 2025-re a bevétele 80 százaléka zöldmegoldásokból származzon. Emellett összesen 800 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást előznének meg az ügyfeleiknek, illetve az ezer legnagyobb beszállítójuk CO2-kibocsátását felével csökkentenék.

Emellett termékeikben 50 százalékra növelnék a zöldanyagok arányát, míg a csomagolásokban teljes mértékben megszüntetnék az egyszer használható műanyagok alkalmazását, illetve újrahasznosított kartont alkalmaznának. A fenntarthatóság társadalmi szempontjait tekintve a beszállítóiknál is súlyt helyeznek a megfelelő munkakörülmények megvalósulására, tovább növelik a nemi egyenlőséget a vállalat minden szintjén, és 50 millió ember számára nyújtanának hozzáférést a tiszta energiához. 

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A jövőben nem csirkék, hanem gombák állíthatják elő a tojásfehérjét Miben áll a „közlegelők tragédiája”? – Videó Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: civilhetes.net
Vissza
Hírfolyam