2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megvásárolt egy erdőt az IKEA

Az amerikai Georgia állam délkeleti részén vásárolt csaknem 10,84 ezer hold háborítatlan erdőt a svéd IKEA befektetési csoportja. A mintegy 44,5 km2-nyi erdőt a svéd bútorkereskedő háborítatlanul hagyja, hogy megvédje a földet és az erdő ökoszisztémáját a pusztulástól.

Az Altamaha folyó medencéjénél található föld megvásárlását január 14-én jelentette be az Ingka Group nevű befektetési cég azzal a kommentárral, hogy a felelős erdőgazdálkodás lehetséges, földtulajdonosként pedig kötelességük, hogy helyreállítsák az erdőségek ökológiai egyensúlyát, és több fát ültessenek, mint amennyit felhasználnak – írja a Qubit.

A georgiai erdővásárlással az volt a legfőbb céljuk, hogy a föld egyben maradjon, és örökké erdő legyen

– mondta a CNN-nek Krister Mattsson, az Ingka vezérigazgatója. A Conservation Fund nevű környezetvédő NGO-tól vásárolt földdarab 350 állat- és növényfajnak ad otthont, köztük a védett floridai hosszútűs fenyőnek és a georgiai üregteknősnek. Az IKEA által megvásárolt erdő nagy része továbbra is látogatható lesz.

2014 óta az Ingka mintegy 613 ezer hold (körülbelül 2480 km2) erdőt vásárolt az Egyesült Államokban, a három balti államban és Romániában. A cég eközben mintegy hétmillió magoncot ültetett el világszerte. A cégcsoport célja, hogy 2030-ra nagyobb mértékben csökkentse az üvegházgáz-kibocsátását, mint amennyit a teljes IKEA-értéklánc kibocsát, és közben tovább bővítse működését. Az Ingka-csoport jelenleg a világ 445 IKEA áruháza közül 378-at működtet.

Forrás: IKEA/youtube.com
Neked ajánljuk
Ökológiai és gazdasági katasztrófából üzleti lehetőség A louisianai kagylók is tudják: a természetben mindennek megvan a helye és az oka Elhunyt Thomas Lovejoy, a biológiai sokféleség fogalmának megalkotója Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam