2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megvásárolt egy erdőt az IKEA

Az amerikai Georgia állam délkeleti részén vásárolt csaknem 10,84 ezer hold háborítatlan erdőt a svéd IKEA befektetési csoportja. A mintegy 44,5 km2-nyi erdőt a svéd bútorkereskedő háborítatlanul hagyja, hogy megvédje a földet és az erdő ökoszisztémáját a pusztulástól.

Az Altamaha folyó medencéjénél található föld megvásárlását január 14-én jelentette be az Ingka Group nevű befektetési cég azzal a kommentárral, hogy a felelős erdőgazdálkodás lehetséges, földtulajdonosként pedig kötelességük, hogy helyreállítsák az erdőségek ökológiai egyensúlyát, és több fát ültessenek, mint amennyit felhasználnak – írja a Qubit.

A georgiai erdővásárlással az volt a legfőbb céljuk, hogy a föld egyben maradjon, és örökké erdő legyen

– mondta a CNN-nek Krister Mattsson, az Ingka vezérigazgatója. A Conservation Fund nevű környezetvédő NGO-tól vásárolt földdarab 350 állat- és növényfajnak ad otthont, köztük a védett floridai hosszútűs fenyőnek és a georgiai üregteknősnek. Az IKEA által megvásárolt erdő nagy része továbbra is látogatható lesz.

2014 óta az Ingka mintegy 613 ezer hold (körülbelül 2480 km2) erdőt vásárolt az Egyesült Államokban, a három balti államban és Romániában. A cég eközben mintegy hétmillió magoncot ültetett el világszerte. A cégcsoport célja, hogy 2030-ra nagyobb mértékben csökkentse az üvegházgáz-kibocsátását, mint amennyit a teljes IKEA-értéklánc kibocsát, és közben tovább bővítse működését. Az Ingka-csoport jelenleg a világ 445 IKEA áruháza közül 378-at működtet.

Forrás: IKEA/youtube.com
Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Apró levelekből sarjadzó művészi álmok Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam