2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit jelent vállalati szinten a fenntartható gazdaság megteremtése?

Az Európai Bizottság aktuális konzultációja arra keresi a választ, hogy az unió hogyan tudja a legjobban segíteni a vállalkozásokat működésük során és a fenntarthatóbb gazdaságra való áttérésben, továbbá hogyan tudja biztosítani, hogy a környezeti és társadalmi érdekek beépüljenek az üzleti stratégiákba.

Az Európai Bizottság (EB) kezdeményezést indított a fenntartható vállalatirányítási keretrendszerről a hosszú távú, fenntartható és felelős vállalati magatartás elősegítése érdekében, a javasolt kezdeményezés a fenntarthatóságot beépítené a cégek vállalatirányítási kereteibe és üzleti stratégiáiba – írja az Agro Napló.

Az EB álláspontja szerint a fenntarthatóságot hangsúlyozó megközelítés hozzájárul a pandémiát követő fellendüléshez azáltal, hogy segíti a vállalatok hosszú távú ellenálló képességét, valamint javítja a kiszámíthatóságot és a kockázatok kezelését.

A konzultáció részletei és a bevezető hatásvizsgálat az Európai Bizottság weboldalán érhető el, kitölteni is itt lehet 2020. február 8-ig.

Neked ajánljuk
Az MNB a WWF Magyarországgal együttműködve válik karbonsemlegessé Meddig drágulhatnak az uniós szén-dioxid-kvóták? Megemeljük a (gomba)kalapunkat a mexikói dizájnerek sisakja előtt Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában
Tovább a forrásra: agronaplo.hu
Vissza
Hírfolyam