2021. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható vállalatok megerősödésével nem csak a befektetők nyernek

A Global Sustainable Investment Alliance (GSIA) 2018-as statisztikái alapján, globálisan már minden harmadik dollárt fenntartható módon, az ESG-szemléletnek megfelelően kezeltek a pénzügyi piacokon.

Az előrejelzések szerint 2021-ben is folytatódik ezeknek a befektetéseknek a felfutása. Ahogy a világban a klímaváltozás elleni fellépés egyre több kormány, cég és fogyasztó döntéseire van hatással, arra lehet számítani, hogy az elkövetkező évtizedben is fennmarad ennek a befektetési formának a népszerűsége – mutat rá a G7 friss podcastjában Stubnya Bence.

Ugyanakkor az ESG-befektetésekkel kapcsolatos hangok gyakran érvelnek amellett, hogy mindez csak marketing, ami valójában nem járul hozzá a vállalt célok eléréséhez.

Mások szerint a megfelelően szabályozott felelős befektetések tényleges társadalmi hatást érhetnek el. Az ESG-befektetések mibenlétével, jövedelmezőségével és a pénzügyeken túlmutató hatásaival kapcsolatos kérdésekre Naffa Helena, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa válaszolt. A podcastot az okostelefonos podcastappokban, illetve az alábbi linken hallgathatjuk meg.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam