2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hulladék újrahasznosítása új munkahelyeket is teremt

A Zöld Megállapodás célja, hogy előmozdítsa a források hatékonyabb felhasználását, nettó nullára csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását és minimalizálja a keletkező hulladékok mennyiségét. De a kontinens klímabarát és fenntartható átalakításával nem csak a környezet jár jól.

Az Európai Bizottság szerint az átállás a zöldebb munkaerőpiacra kulcsfontosságú a gazdaság újraindításához. Az Euronews riportjából Olaszországban működő vállalkozásokat ismerhetünk meg, amelyek miközben értéket teremtve adnak új esélyt a legkülönfélébb hulladékoknak – használt olajnak, maradék bőrnek, műanyagnak vagy éppen a sörfőzésből megmaradt gabonának –, számos embernek biztosítanak megélhetést.

Forrás: Euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
Környezetbarát csomagolásokkal vág neki a húsvéti szezonnak a csokióriás Hol tart a körforgásos gazdaság megvalósítása? Górcső alatt a műanyag újrahasznosításával kapcsolatban elért hazai eredmények Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam