2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A felhőtechnológia teheti zöldebbé az informatika világát?

A tudatos felhőhasználat egyre erősödik, és egyre több felhasználó tekinti hétköznapi megoldásnak, függetlenül attól, hogy vállalatokról vagy magánszemélyekről beszélünk.

Maga a technológia a felhasználói oldalon úgy lehet környezetbarátabb, ha befogadjuk a digitális változásokat, és mértékkel, kellő tudatosság mellett alakítjuk át vállalkozásunk működését vagy tesszük környezetbaráttá mindennapjainkat – írja a PCWorld.

A felhő bizonyos szempontok alapján önmagában zöldtechnológia, ám nem mindegy, hogy felhasználói kihasználják-e ezeket a tulajdonságait, netán felismerik-e a szolgáltatás mögött húzódó környezetvédelmi törekvéseket.

A felhőalapú megoldások ideális első lépést jelenthetnek a papíralapú irodai adminisztráció elhagyására és a digitális irodára, csoportos munkavégzésre való áttérésre. A másik hétköznapi példa a felhőt kiszolgáló eszközparkkal kapcsolatos zöld tudatosság. Mára nemcsak arra vonatkozólag kaphatunk adatokat, hogy hogyan alakul az életterünkben lévő eszközeink kibocsátása, hanem a felhőt működtető adatközponti hálózat üzemelését is megismerhetjük.

Ahhoz, hogy adataink tényleg bárhol és bármikor elérhetők legyenek, óriási adatközpontokra van szükség a világ több pontján; ezek energiafelhasználása és működése pedig hétköznapi mértékkel nézve szinte felfoghatatlan. A szervertermek energiaellátása ugyanakkor egy modern adatközpontban 100 százalékban megújuló energiaforrásokból származik.

Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: pcworld.hu
Vissza
Hírfolyam