2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan tehet egy bank a klímaváltozás ellen?

A holland Rabobank nemrég egy online platform terveit mutatta be, amely a szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében összeköti a nagyvállalatokat a vidéki gazdákkal és kisvállalkozókkal, akik a mezőgazdasági tevékenységük során jelentős szén-dioxid megkötésére képesek.

A Microsoft közreműködésével fejlesztett platform 2022-ben indul el, de már több száz kisgazda részvételével elkezdték a kísérleteket Afrika szubszaharai térségében, ahol az elmúlt évben több mint 50 000 fát ültettek el – számolt be róla a Fintech.

A Rabobank nagy reményeket fűz a a kezdeményezéshez, szeretnék elérni, hogy 2025-ig 15 millió gazdálkodó csatlakozzon hozzájuk, ami nagyságrendileg háromszorosa a holland gazdálkodók közösségének.

A tervek szerint így évente akár 150 millió tonna szén-dioxid kibocsátását lesznek képesek ellensúlyozni.

A programban részt vevő gazdálkodók amellett, hogy minden megkötött szén-dioxid-egység után bevételt realizálnak, termőterületeik minőségét is javíthatják.

Neked ajánljuk
Az Európában felhasznált „tiszta energia” Dél-Amerikában meglehetősen piszkos nyomot hagy Klímaváltozás elleni cselekvési tervet mutatott be az Európai Központi Bank Lézerfésű segít pontosan megbecsülni az üvegházhatásért felelős gázok mennyiségét Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: fintech.hu
Vissza
Hírfolyam