2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan tehet egy bank a klímaváltozás ellen?

A holland Rabobank nemrég egy online platform terveit mutatta be, amely a szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében összeköti a nagyvállalatokat a vidéki gazdákkal és kisvállalkozókkal, akik a mezőgazdasági tevékenységük során jelentős szén-dioxid megkötésére képesek.

A Microsoft közreműködésével fejlesztett platform 2022-ben indul el, de már több száz kisgazda részvételével elkezdték a kísérleteket Afrika szubszaharai térségében, ahol az elmúlt évben több mint 50 000 fát ültettek el – számolt be róla a Fintech.

A Rabobank nagy reményeket fűz a a kezdeményezéshez, szeretnék elérni, hogy 2025-ig 15 millió gazdálkodó csatlakozzon hozzájuk, ami nagyságrendileg háromszorosa a holland gazdálkodók közösségének.

A tervek szerint így évente akár 150 millió tonna szén-dioxid kibocsátását lesznek képesek ellensúlyozni.

A programban részt vevő gazdálkodók amellett, hogy minden megkötött szén-dioxid-egység után bevételt realizálnak, termőterületeik minőségét is javíthatják.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: fintech.hu
Vissza
Hírfolyam