2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lendületet kapnak a vállalatok a fenntartható fejlődés megvalósításához

Ezen a héten veszi kezdetét egy új program, amely a fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals – SDGs) elérését segíti elő a versenypiaci szférában, 65 ország több mint 600 vállalatának részvételével.

A tavalyi Davosi Világgazdasági Fórumon bejelentett SDG Ambition Accelerator nevű program egy féléves képzést biztosít vállalati vezetők számára, amelyet az ENSZ Global Compact Networks 30 országban bonyolít le – írja a Greendex.

A programban részt vevő, összesen 7,9 millió embert foglalkoztató vállalatoktól több mint 1150 képviselő csatlakozik majd, hogy felmérjék üzleti tevékenységük jelenlegi teljesítményét, kockázati területeit és új lehetőségeiket.

Az így nyert információk segítséget nyújtanak abban, hogy a vállalatok ambiciózusabb lépéseket tegyenek a fenntartható fejlődési célok 2030-ig történő elérése érdekében. A folyamatok felgyorsítását szolgáló program első fordulójának eredményeit június 15–16-án, az ENSZ Global Compact vezetőinek éves csúcstalálkozóján mutatják be.

Neked ajánljuk
A vállalatok többsége számára már magától értetődő, hogy a környezeti hatásairól is beszámol, de azért még van tere a fejlődésnek Így próbálja zöldíteni működését a Starbucks Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam