2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2050-re eléri a karbonsemlegességet a Nestlé

Az élelmiszer-ellátás jövőjére nézve nagy veszélyt jelenthet az éghajlatváltozás, miközben az üvegházhatású gázok kibocsátásáért többek között az élelmiszer-termelés is felelős. Ezért a Nestlé a 2050-re vállalt nettó zéró kibocsátás elérése érdekében 2030-ra felére csökkenti karbonkibocsátását – ígéri a vállalat.

A nettó zéró azt jelenti, hogy a vállalat egészen az alapanyagok megtermelésétől a fogyasztásig tartó értékláncon drasztikusan csökkenti az üvegházhatásúgáz-kibocsátást. Ezenfelül a további karbonmennyiséget a vállalat a légkörben található szén-dioxid talajban és fákban való megkötését célzó projektekkel tervezi csökkenteni – írja az Origo.

A cég a következő öt év folyamán összesen 3,2 milliárd svájci frankot fordít a nettó zéró kibocsátás elérését célzó átalakulásra, melyből 1,2 milliárd svájci frankkal támogatja a regeneratív (talajmegújító) mezőgazdaságot a teljes ellátási láncon.

Újragondolt gyártási folyamatok Magyarországon is 

 2025-re a tervek szerint a Nestlé mind a 800 gyártóegysége a világon 100 százalék megújuló forrásból származó villamos energiát fog használni.

A vállalat mindhárom magyarországi gyárában már 2017 óta kizárólag megújuló forrásokból származó áramot használ, és egyik gyárból sem kerül ipari hulladék hulladéklerakóba. A gyárak működése során keletkező hulladékot ehelyett anyagában vagy energiaként hasznosítják újra.

A Nestlé kizárólag fenntarthatóbb csomagolóanyagokkal érheti el a 2050-es nettó zéró célkitűzését. Franciaországban és Svájcban a vállalat újratölthető és újrafelhasználható csomagolások alkalmazását teszteli, melyek hozzájárulnak ahhoz is, hogy 2025-re a vállalat 30 százalékkal kevesebb újonnan gyártott műanyagot használjon csomagolóanyagai gyártásához.

Emellett a mezőgazdaságból származó üvegházhatásúgáz-kibocsátás mérséklése céljából a vállalat a beszállítóival együttműködve alakítja át az élelmiszer-termelést: az intenzív talajművelési módszereket a természetre nézve is előnyös és a gazdáknak is megfelelő, magasabb bevételt jelentő regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokra váltja.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam